Uncategorized

Iertarea

Statisticile spun că 2/3 din cazurile de boală au la rădăcină o inimă mâhnită, neiertare, mânie, emoții și relații nesănătoase. Mulți doctori își întreabă pacienții cum stau cu iertarea sau neiertarea. Tu cum stai cu iertarea? Dacă neiertarea produce atâta boală, nu se pot inventa pastile pentru a ierta? Simplu și rapid.. 

Se spune că un om iubește atât de mult cât este în stare să ierte. Tu cât iubești? 

Poate spui că nu poți ierta.. că nu îl poți ierta pe cel de lângă tine, că nu te poți ierta pe tine, că nu mai poți tu primi iertare sau îl învinovățești pe Dumnezeu… Neiertarea este ca o carne pe care o pui în dulap și se împute după un timp. Durerile nerezolvate sunt rădăcinile depresiei. Această durere pe care o ai în inimă, cândva va ieși la suprafața. Cum? Nu știu… Însă știu că suferința te poate îndemna la rău. Noi putem critica, comenta, sau putem alege iertarea. Cu care dintre cei doi tâlhari de pe cruce te identifici? 

Iertarea este un act de ascultare (să ierți fratelui tău de 70 de ori câte 7-Isus), dar pentru că durerea este mare, iertarea poate fi un proces. Atâta să ierți până nu mai trebuie să ierți, până rana e vindecată. Iertarea nu este în sine adevărata vindecare, dar începe acest proces. 

Poate spui că nu ai probleme cu iertarea, dar urmele de urs se văd în viața ta, chiar dacă nu vezi ursul: răspunsuri mânioase, nerăbdare, supărare, iuțime, răzbunare, bârfă, dușmănie.. Vrei doar să acoperi urmele de urs sau chiar să prinzi ursul? 

Alegi să ierți, alegi pacea? Dar vezi: “Lasă-mă-n pace” ce fel de pace e? Sigur nu e pacea lui Dumnezeu.  

Una dintre legile spirituale spune că ceea ce semeni, culegi. Ce semeni? Iertare sau neiertare? (Galateni 6:7) 

Vrei să ai o inimă liberă? Iartă. Nu poți ierta? Duhul Sfânt te va ajuta. Apoi va veni BUCURIA.